lite oroande.
Enda skillnaden på den mjölken är att den är "ultra-hög-temperatur(UHT)" behandlad. Det vill säga att den är upphettad till nog hög temperatur att alla eventuella bakterier m.m. dör. Detta gör att den håller mycket längre, då det inte finns något i mjölken som kan växa till och göra att den blir dålig. Dock bryts ju detta då du väl öppnar förpackningen och den kommer i kontakt med luften. Så när den väl är öppnad är hållbarheten som vanlig mjölk det vill säga bara några dagar.
Den mjölken håller endast länge vid oöppnad förpackning. Öppnad räcker inte alls länge
Vad skulle jag göra utan dig capita? fast varför gör man inte så med all mjölk?
Hehe jadu, och vad skulle jag göra utan dig Malin? :) Bra fråga du, det vore ju det bästa för miljön egentligen, mindre som behöver slängas i affärerna för att datumet går ut..
Haha seriöst Malin... Du trillar på plan mark, skenar runt med hästar och vi har till och med uppfunnit "att göra en Píté " När man ramlar och håller på att dö och så tror du att lite mjölk är det som kommer ha ihjäl dig? Du ska vara glad om du ens lever så länge att mjölken har ihjäl dig innan du själv har ihjäl dig =) Med kärlek Stockholm <3