Vill ni ha ett gott recept?
(Jag återgår snart till travbloggen)
Jag har några motton här i livet.
Söt behöver sött.
Socker är bra för själen.
Och bakar jag med blåbär, som faktiskt är bra för synen kan det inte bli annat än bra.
Gjorde den här blåbärskakan nyss. Superlätt och framför allt SUPER GOD. När tom min pappa sa att den var god måste den ha varit god. Väldigt god.
Det här behövs
2 ägg
1 3/4 dl strösocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
200g mandelmassa, riven
200g blåbär, ca 3½dl
75g smör
Tillbehör:
vispad grädde, glass,vaniljvisp
Sen är det bra att sätta på ugnen ungefär här, något jag glömde. Vilket gör att man får vänta extra länge på att kakan ska bli klar. Det händer inte så mycket i en kall ugn.
Så ugn 175 grader.
Smörj en pajform och strö mjöl i den.
Vispa ägg och socker pösigt. ( har du alldeles för mycket tid och en hand du inte känner smärta i kan du göra detta för hand, annars är en elvisp att föredra.)
Riv mandelmassan och blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda detta i äggsmeten.
Häll smeten i formen och strö över bären. ( just detta missade jag, hälde ner bären i smeten och vispade, kakan blev hel blå, antar att presentationen inte blev lika fin som den ska bli.)
Grädda i 30-40 min längst ned i ugnen. Som förhoppningsvis är varm vid det här laget.
Vore detta en riktig matblogg skulle jag lägga upp ett fint kort på kakan, där det är toppat med lite grädde och kanske nått blad av något slag.
Men sånt har jag inte tid med.